top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Galerie Off Hook in Het Paleis - ANDRE DEKKER PIED-À-TERRE t/m Zondag 12 november

De komende weken wordt Off Hook overgenomen door Andre Dekker. Andre is een Nederlandse tekenaar, installatiekunstenaar, schrijver en gastdocent die sinds 1997 deel uitmaakt van Observatorium in Rotterdam. Observatorium is een kunstenaarscollectief, gespecialiseerd in conceptuele kunst, omgevingskunst en architectuur. Het werk is grofweg onder te verdelen in landschapskunstwerken en architecturale kunstwerken die als verblijf voor afzondering dienen.


Voorbeelden zijn o.a. ‘Observatorium Nieuw Terbregge’ aan de A20 Rotterdam, ’Warten auf den Fluss’ (Essen, 2010-2017), ‘Zandwacht’ (Maasvlakte 2, 2015) en onlangs werd ‘Terp fan de Takomst’ gerealiseerd, een nieuwe buitendijkse terp als belevingsplek in Blije, Friesland. Observatorium heeft twee boeken gepubliceerd: Big Pieces of Time (2010) en Public Art for Public Life (2023).


Van vrijdag 27 oktober t/m zondag 12 november woont en werkt Andre Dekker in Off Hook temidden van zijn inkttekeningen die hij sinds de pandemie maakt. In de ochtend schrijft Andre brieven, ’s middags richt hij de expositie opnieuw in en er zijn twee avondprogramma’s: * Zaterdag 4 november, 20.00 uur: Lezing Observatorium en de Terp fan de Takomst. * Zaterdag 11 november, 20.00 uur: Boekpresentaties:

– WESTFRIES KOOKBOEK, een recepten- en tekeningenboek in samenwerking met broer Thijs Dekker, uitgegeven door ZAVEL uitgeverij. – ERRAID SOUND, een toneel- en tekeningenboek met korte film in samenwerking met theatermaker Graham Eatough uit Glasgow, uitgegeven door Jap Sam Books & The Hunterian.


Off Hook wijkt even af van haar vaste openingstijden: van vrijdag 27 oktober t/m zondag 12 november zijn Andre Dekker en zijn expositie in het inloopatelier te bezoeken van donderdag t/m zondag van 15 tot 19 uur.


Dit alles in samenwerking met Lydia Wierenga, beeldend kunstenaar en oprichter van OFF HOOK.

Commentaires


bottom of page