top of page

Jane leusink

Werkruimte 260


Telefoon 06 - 218 971 12


E-mail janeleusink@gmail.com


Blog http://janeleusink.blogspot.nl

Website www.janeleusink.nl


Omschrijving

Jane Leusink is dichter, docent aan de Schrijversvakschool Groningen en recensent poëzie voor de literaire weblogs Tzum en Ooteoote.
Ze ontving in 2003 de C. Buddingh’-prijs voor haar debuut Mos en gladde paadjes; daarna volgden nog vier bundels: Erato (2005), Er is weinig aan de lente veranderd (2008), Tot alles goed strak staat (2011) en Een grazende streep in de lucht (2015). Een zesde bundel is in voorbereiding.

Jane Leusink zat in de redactie van Kwam iemand in de tuin vanmiddag, een hommage aan de dichter C.O. Jellema en in die van Wierde van Wierum, ter gelegenheid van de renovatie van een wierde.
Daarnaast schreef en gaf ze Koken op het Hogeland uit dat een prijs kreeg als een van de ‘Best Verzorgde Boeken’. Voor het culinair-literaire blad Bouillon!-Magazine leverde ze lange tijd artikelen.

Gedichten verschenen in literaire tijdschriften als: Liter, Poëziekrant, Revolver, Het Liegend Konijn. Daarnaast in diverse bloemlezingen onder andere: De Nederlandse poëzie van de twintigste en de eenentwintigste eeuw in 1000 en enige gedichten, Ilja Leonard Pfeijffer; De honderd beste gedichten, Stichting VSB Poëzieprijs; Nederlandse poëzie van de 19de t/m de 21ste eeuw, Gerrit Komrij; Dichtersgesprekken, Marjoleine de Vos.

Jane Leusink trad op bij poëziefestivals als: Dichter aan huis, Het Tuinfeest, Park & Poëzie en Dichters in de Prinsentuin. Als jurylid nam ze deel aan poëziewedstrijden onder andere Doe maar dicht maar, het Belcampostipendium en het Hendrik de Vriesstipendium.

Jane Leusink heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde en Literatuurwetenschap gestudeerd aan de UvA en kunstgeschiedenis aan de RUG. Ze is werkzaam geweest aan het Spinozalyceum te Amsterdam en de faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit.

bottom of page