top of page

Archief

Archief

2023 september

Jaarlijkse Open Dag van Het Paleis
september 2023

Rondleidingen door het gebouw, open ateliers, een kinderwerkplaats, de stempelpuzzeltocht met kunstprijzen, optredens en een expositie in GalerieH200 (Bloemsingel 200)

Op 24 september vond de jaarlijkse Culturele Zondag plaats en deze is goed bezocht.
Toen de vlaggen waren gehesen stonden we klaar om de mensen te ontvangen.
Die middag vulde Het Paleis zich langzaamaan weer met geroezemoes en galmden er gaandeweg steeds meer voetstappen door de gangen. Muziek was te horen op t plein en in de zaal. De eerste bezoekers werden welkom geheten en wegwijs gemaakt. Veel kunstenaars deden hun atelierdeuren open en al snel hoorde je enthousiaste begroetingen. Er werd thee en koffie geschonken, ontmoetingen bestendigd, gedachtes uitgewisseld over het nut van kunst en er werden workshops
gepland en schilderijen en kaarten verkocht.


Om half twee volgde een groep mensen de rondleiding van een van onze eerste bewoonsters door het gebouw want deze heeft een hele interessante geschiedenis. Vanuit de brasserie werden steeds meer gasten van drankjes en lekkers voorzien. Het plein fungeerde echt als middelpunt naar alle activiteiten rondom.


Kortom: we hadden het weer en het tij mee. Hoewel er veel te doen was in de Stad op cultureel gebied was deze dag minstens zo druk als vorig jaar. Mede door de duidelijke bewegwijzering vonden bezoekers ook hun weg naar de NOK en hogere verdiepingen.


Iedereen enorm bedankt voor de fijne dag!!


Heb je dit nu helemaal gemist?

Volgend jaar houden we de dag op 22 september 2024.

Foto's 2023

Door Danne Bouma

bottom of page