top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Open call voor museumexpositie


Elke beroepskunstenaar mag zich inschrijven voor deze oproep, waarna een deskundige jury het beste werk zal selecteren.

'Verandering'

Datum tentoonstelling: 17 juli tot en met 25 september Plaats: Museum Opsterland, Gorredijk

De tentoonstelling is een initiatief van BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars), ProPodia en Museum Opsterland.

Elke vorm van beeldende kunst kan geselecteerd worden; glas, beeldhouwwerk, schilderkunst, fotografie, video, of een vorm die we nu nog niet kennen.

De belangrijkste voorwaarde is dat het werk voldoet aan het thema 'Verandering' Daarnaast moet het werk hedendaags of futuristisch zijn en uiteraard gemaakt door een beroepskunstenaar. De anonieme jury selecteert verder op kwaliteit en variatie. Over de keuze wordt niet gecorrespondeerd.

Verlaat de gebaande paden en verras ons met nieuw werk, nieuwe kunst. Denk aan de technische revolutie, aan grenzen die letterlijk verschoven worden, een nieuwe schoondochter, wat was tien jaar geleden nog ondenkbaar en is nu de normaalste zaak van de wereld?

Je kunt je aanmelden voor de selectie door je op de pagina van Propodia in te schrijven. De inschrijfkosten zijn tien euro per werk. Elke kunstenaar mag maximaal drie werken uploaden. Het geselecteerde en geëxposeerde werk kan worden verkocht. De commissie voor het museum en de organisatie is slechts

20 %. 'Verandering' is de tweede editie van de museumexpositie. Propodia en Museum Opsterland organiseerden vorig jaar 'De Sloot'. Extra informatie kan alleen via e-mail ingewonnen worden via Propodia.


bottom of page