top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Expositie met werk van Hans van der Veen en Lammy Cremer in 't Clockhuys 29 nov - 31 dec


In 't Clockhuys is er van 29 november t/m 31 december een expositie met sieraden van Lammy Cremer en schilderwerk van Hans van der Veen te zien.

Hans van der Veen Ik werk meestal met acryl op mdf, met als voorkeursformaat 50x65 cm. Het werk wat hier hangt valt onder mijn de serie "FLATSCREEN": landschappen waarbij het twee- en het driedimensionale een afwisselend spel spelen. Als je kijkt naar de wereld op mijn panelen moet je jezelf gaan afvragen wat plat of ruimtelijk is en waarom iets plat of ruimtelijk is. Soms is er ook de vraag wat of je überhaupt ziet.

De kern van mijn werk is vaak vervreemding door het doorbreken van illusies en het ontkennen van een realiteitsweergave. De perceptie van ons kijken wil ik zodoende graag aan de kaak stellen.

Naast deze flatscreenserie maak ik ook ander series werk: WOLKEN (momenteel te zien in een tandartsenpraktijk aan de Barestraat/Groningen), SPYDERLAND en WRAPPED.

Lammy Cremer Op mijn reizen werd ik getroffen door de schoonheid en de kracht van halfedelstenen, koraal, lavasteen. Daardoor ben ik begonnen met het ontwerpen van colliers van natuurlijke matererialen.

Mijn uitgangspunt is dat een collier het wezen van de vrouw moet ondersteunen. Er moet harmonie zijn tussen het gedragen sieraad, de kleding en de uitstraling van de vrouw. Voor de een is dat rustig en beheerst, voor de ander juist meer opvallend en/of uitdagend.


bottom of page