top of page
  • Foto van schrijverRedactie

EXPOSITIE OFFHOOK Jaap Kroneman ‘YELLOW SPRING OHI YO’ - 29 april - 9 juni

Off Hook is zeer verheugd om het werk van Jaap Kroneman (Roermond, 1968) in Groningen te kunnen laten zien. Wat een geluk dat er nog recalcitrante kunstenaars zijn zonder dat ze recalcitrant willen zijn. Voor Jaap Kroneman is het niet voldoende om te registreren wat er is. Hij doet wat hij wil en trekt zich niet gauw ergens iets van aan. Zijn installaties, schilderijen, beelden en performances bevatten een spoor van serieuze humor. De suggestie van een schets van een alledaags voorwerp wordt door de enorme beeldkracht tot een werk dat meer dan af is: een wonderlijke combinatie van schets en bekoorlijkheid.


Volgens Kees van Gelder is kunstenaar Jaap Kroneman één van de grondleggers is van Flat Real Art: een tak van de beeldende kunst die de geobserveerde werkelijkheid als uitgangspunt neemt maar deze abstraheert en plat maakt en herkenbaar laat blijven. Jaap Kroneman is volgens eigen zeggen vooral onbekend gebleven met geheel uiteenlopend werk. De enige constante is de piano die als dissonant telkens weer opduikt om te voorkomen dat de ogenschijnlijke willekeur kan worden opgevat als programma. Jaap woont en werkt momenteel in Brussel.


Speciaal voor deze tentoonstelling wordt er een nieuw werk van de kunstenaar vervaardigt bij Zeefdruk Atelier Hogeland in Warffum. Dit wordt door Off Hook geïnitieerd. Deze limited-edition zeefdruk van Jaap Kroneman is straks verkrijgbaar bij Off Hook. Het ontwerp voor de zeefdruk leidde tot een serie nieuwe schilderijen die eveneens voor het eerst bij Off Hook te zien zullen zijn. Komen dus.

Comments


bottom of page