top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Off Hook Expositie I THINK WE'RE ALONE NOW Riëtte Wanders

Off Hook is verheugd een solotentoonstelling aan u te kunnen presenteren van Riëtte Wanders:

"I THINK WE'RE ALONE NOW"

Vrijdag 10 december 2021 - vrijdag 21 januari 2022


U bent van harte welkom op de opening:

Vrijdag 10 december, 14.00 - 17.00 uur.


De tekeningen van Riëtte Wanders (1966) zijn uitgevoerd in zwart, wit en grijs. Door de afwezigheid van kleur komen andere elementen zoals textuur, structuur en compositie naar voren, en Wanders beheerst al deze facetten.

Maar meer dan wat ook openbaart Wanders' werk zich in zijn materiële aanwezigheid. In haar eerdere tekeningen op papier manifesteert zich dat als het zwartste zwart van Siberisch krijt, of subtiel druipende waterige acrylverf op opbollend papier, waardoor het werk een bijna prehistorische (of in ieder geval a-historische) uitstraling krijgt.

In de nieuwe textielschilderijen bereikt een gelaagdheid van stoffen, lapjes en steken een soortgelijk effect. Expressief, onverbloemd, ietwat vuil, pronken ze brutaal met hun onvolkomenheden. Verf is aangebracht in spatten, of met een roller, half verborgen door delen van muskietennetten of doorkruist met lijnen, 'getekend' met een naaimachine. Dit is intuïtieve chemie; het is alsof we getuige zijn van een universum in het proces van zelfverwezenlijking, midden in het proces gestopt en vastgelegd door de kunstenaar.

Speciaal voor deze tentoonstelling is een gelimiteerde oplage zeefdruk van Riëtte Wanders verkrijgbaar bij Off Hook.


Off Hook

Bloemsingel 200

Groningen

Openingstijden: DO en VR 12.00 -17.00 uur
Comments


bottom of page