top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Tentoonstelling We, people in transition


Tentoonstelling Kenniscentrum Kunst & Samenleving in Platform Minerva De tentoonstelling toont een selectie van de projecten die in de afgelopen vier jaar door het lectoraat Image in Context zijn uitgevoerd. De titel van de tentoonstelling benadrukt hoe niet alleen onze omgeving in transitie is, maar hoe ook wij mensen dat zijn. De beeldende ontmoetingen die op de tentoonstelling te zien zijn, hebben deze transitie niet alleen vastgelegd, maar ook veroorzaakt. We, people in transition is te zien van 28 oktober t/m 9 november 2016 in Platform Minerva (Praediniussingel 59, Groningen). De tentoonstelling laat zien hoe kunstenaars samen met anderen zowel hun kunstenaarschap als de context waarin we functioneren opnieuw definiëren. De bijdrage van de kunstenaar - met zijn open blik, zijn allesondervragende mentaliteit en verbindend vermogen - is van groot belang om een ander kijken naar elkaar en naar de omgeving mogelijk te maken. Binnen het Kenniscentrum Kunst & Samenleving ontwikkelt lector Anke Coumans samen met haar team leeromgevingen waarin het in co-creatie maken van kunst bijdraagt aan sociaal-culturele veranderingsprocessen in instellingen en leefomgevingen in Groningen. In deze context-specifieke artistieke ruimtes zijn de expertises, vragen en ervaringen van burgers, cliënten en managers onmisbaar. Zes van de op deze wijze ontwikkelde werkprocessen en de artistieke uitkomsten ervan zijn te zien op deze tentoonstelling.


bottom of page